Ohjeita kotimuuttoon

Tältä sivulta saat ohjeet ja vinkit onnistuneeseen kotimuuttoon.

Suunnittelulla ja Muuttopalvelun avulla saat muuttosi sujumaan vaivattomasti ja tehokkaasti.

Kotimuutto Tampere

Muuttolaatikot

Tätä ei voi tarpeeksi korostaa: varaa riittävästi muuttolaatikoita! Se tulee ehdottomasti helpottamaan koko muuttoprosessia ja ehkäisee viime hetken paniikkia. Muuttopalvelun erilaisten muuttopakettien mukana saat käyttöösi laadukkaita muovisia muuttolaatikoitamme, jotka soveltuvat niin raskaimpienkin esineiden kuin vaikka vaatteiden pakkaamiseen. Me pidämme huolta, että laatikkomme ovat aina hyvälaatuisia ja puhtaita.

Muuttolaatikoita tarvitaan noin 1 laatikko/asuntoneliömetri (60 m2 = 60 ltk)

Muuttolaatikoiden pakkaamiseen liittyen on myös hyvä muistaa, ettei niitä pakata liian täyteen. Laatikko täytetään aina vain sen kantokahva-aukkoon asti. Tämä johtuu siitä, että laatikoita pinotaan muuton aikana (yleensä korkeintaan 4 kpl päällekkäin).

Päällimmäinen laatikko kannattaa jättää hieman vajaaksi, etteivät päällä olevat esineet putoa esimerkiksi nokkakärryjen kyydin aikana. Kevyet asiat, kuten paperit kannattaa pakata pohjalle, etteivät ne lähde muuton aikana lentoon laatikon päältä.  

muuttolaatikot ohjeita kotimuuttoon

Pakkaus

  • Kaikki irtotavara ja esineet esimerkiksi kirjahyllyistä, kaapeista, pöydiltä ja laatikostoista pakataan muuttolaatikoihin.
  • Lipastojen ja kaappien ovet ja laatikot jätetään lukitsematta. Muuton ajaksi ne suljetaan esimerkiksi käsikiristekalvon avulla, joka kierretään huonekalun ympäri. Avain teipataan kylkeen, että se löytyy helposti. Pakkausteippi kannattaa aina poistaa mahdollisimman nopeasti, ettei se jätä jälkiä.
  • Muut huonekalut sekä pinnoiltaan arat kalusteet suojataan hyvin esim. aaltopahvilla tai kuplamuovilla.
  • Helposti särkyvät esineet, kuten astiat, posliinit ja koriste-esineet, suojataan hyvin pakkaus- tai silkkipaperilla ennen kun ne asetellaan muuttolaatikoihin.
  • Myös taulut, peilit ja muut särkyvät esineet pakataan varovasti käyttäen esimerkiksi kuplamuovia. Pakkausmateriaaliksi sopivat myös hyvin aaltopahvi, kulmasuojaimet ja pahviset taululaatikot. Jos käytät voimakuplamuovia, niin muista pakata paperipuoli tauluun tai peiliin päin, ettei muovi jätä pintaan jälkiä.
  • Tyynyt, täkit, peitot pakataan muovisäkkeihin ja säkkien suut teipataan kiinni pakkausteipillä muuton ajaksi. Varmista ennakkoon, että muovisäkki on tarpeeksi kestävää materiaalia.
  • Patjat, runkopatjat ja sohvat suojataan likaantumisen estämiseksi. Tähän voi käyttää esimerkiksi suojamuovia.
  • Vaatteet pakataan tukeviin muovisäkkeihin. Säkin suut teipataan kiinni. Jos vaate on henkarissa, niin säkin suu kiinnitetään siten, että henkarin koukku jätetään esiin.
muuttolaatikon merkinnat

Selkeät pakkausmerkinnät helpottavat muuttoa ja erityisesti niiden järjestelyä uuteen kotiin. Särkyvien pakkausten, jotka sisältävät esimerkiksi astioita, päälle tulee kirjoittaa selkeästi tikkukirjaimilla SÄRKYVÄÄ tai VAROVASTI.

Muuttolaatikoiden merkinnät teipataan laatikoiden pitkälle sivulle. Laatikoiden päältä merkintä ei näy, kun laatikoita pinotaan. Tehokasta on myös merkata, mihin huoneeseen kyseisen laatikon sisältö kuuluu.

Lattian suojaus

Jos koet lattian suojaamisen tarpeelliseksi, niin se onnistuu esimerkiksi lattiansuojapahvilla, joka kiinnitetään lattiaan muuton ajaksi. Kannattaa tarkistaa, että teippi sopii lattiapinnallesi ja että pahvi ei pääse liikkumaan. Suosittelemme, että teippi poistetaan lattiapinnalta heti muuton jälkeen.

Kulkuväylät

Varaa reilusti tilaa muuttoautolle jo etukäteen, jos piha tai katu on ahdas. Esteetön kulku nopeuttaa koko muuttoprosessia huomattavasti. Huomioi myös muut, kuten sään tai vuodenajan, aiheuttamat olosuhteet.

Muuttojärjestelyistä, esimerkiksi maksullisten parkkipaikkojen käytöstä muuton aikana, voi sopia etukäteen Muuttopalvelun kanssa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö